Κατηγορίες Εγκρίσεων NSF & InS για Λιπαντικά Τροφίμων: Οδηγός Επιλογής

Τα λιπαντικά τροφίμων παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας των διαδικασιών παραγωγής τροφίμων. Στην κατηγορία αυτή, υπάρχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις και κατηγορίες έγκρισης που πρέπει να πληρούνται. Εδώ, εξετάζουμε τις βασικές κατηγορίες εγκρίσεων NSF & InS για λιπαντικά τροφίμων, και σας βοηθάμε να κατανοήσετε την κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες σας.

Δείτε αναλυτικά την κατηγορία Food Grade & της Βιομηχανίας της ιστοσελίδας μας.


Τα λιπαντικά κατηγορίας H1 είναι σχεδιασμένα για χρήση σε περιοχές όπου υπάρχει η πιθανότητα τυχαίας επαφής με τρόφιμα. Αυτά τα προϊόντα χρησιμοποιούνται ως λιπαντικά, αντισκωριακά μέσα ή ως μέσα απελευθέρωσης σε φλάντζες και τσιμούχες κλεισίματος δεξαμενών.

Η κατηγορία H2 περιλαμβάνει λιπαντικά που δεν έρχονται σε επαφή με τρόφιμα. Χρησιμοποιούνται σε εξοπλισμό και μηχανικά μέρη όπου δεν υπάρχει η πιθανότητα επαφής του λιπαντικού με βρώσιμα προϊόντα, εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή λειτουργία του εξοπλισμού.

Τα διαλυτά έλαια της κατηγορίας H3 χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της σκουριάς σε εξαρτήματα όπως γάντζοι και καρότσια. Ο επεξεργασμένος εξοπλισμός που έρχεται σε επαφή με βρώσιμα προϊόντα πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά πριν την επαναλειτουργία του.

Η κατηγορία HT1 καλύπτει ρευστά μεταφοράς θερμότητας που χρησιμοποιούνται σε συστήματα θέρμανσης και ψύξης σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας τροφίμων, όταν υπάρχει πιθανότητα τυχαίας επαφής με τρόφιμα

Τα προϊόντα κατηγορίας 3H χρησιμοποιούνται σε επιφάνειες όπως ψησταριές, λαμαρίνες και κόφτες για να αποτρέψουν την προσκόλληση των τροφίμων κατά την επεξεργασία, διασφαλίζοντας μια καθαρή και ασφαλή διαδικασία.

Η κατηγορία K1 περιλαμβάνει καθαριστικά για χρήση σε περιοχές μη επεξεργασίας τροφίμων. Μετά την εφαρμογή τους, ο εξοπλισμός πρέπει να πλυθεί σχολαστικά με αποδεκτό διάλυμα απορρυπαντικού και πόσιμο νερό.

Τα καθαριστικά K2 είναι χημικά αποδεκτά για τον καθαρισμό ηλεκτρονικών οργάνων και συσκευών που δεν ανέχονται υδατικά διαλύματα. Πριν την εφαρμογή τους, τα τρόφιμα και τα υλικά συσκευασίας πρέπει να απομακρύνονται ή να καλύπτονται προσεκτικά.

Η κατηγορία A1 περιλαμβάνει καθαριστικά για όλες τις επιφάνειες, εφαρμογές ατμού ή μηχανικού καθαρισμού σε όλα τα τμήματα. Μετά τη χρήση τους, οι επιφάνειες πρέπει να ξεπλένονται σχολαστικά με πόσιμο νερό.

Τα προϊόντα της κατηγορίας C1 είναι αποδεκτά για χρήση σε χώρους επεξεργασίας μη βρώσιμων προϊόντων και εξωτερικούς χώρους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν χρησιμοποιούνται για την κάλυψη οσμών από ανθυγιεινές συνθήκες.


Η επιλογή του κατάλληλου λιπαντικού ή καθαριστικού προϊόντος για τη βιομηχανία τροφίμων είναι κρίσιμη για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της παραγωγικής διαδικασίας. Εάν χρειάζεστε βοήθεια στην επιλογή του σωστού προϊόντος ή έχετε απορίες σχετικά με τις κατηγορίες εγκρίσεων NSF & InS, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Η Gialitis Chemical Innovations είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει και να σας προτείνει τα πιο κατάλληλα εξειδικευμένα καθαριστικά και λιπαντικά για τις ανάγκες της επιχείρησής σας.

Previous Post

Ιός: Τι είναι; Ποια είναι τα μέτρα πρόληψης;

Next Post

Απολυμαντικά: Δεν είναι ΌΛΑ κατάλληλα για Κάθε Χρήση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to top